Doffe koplamp herstellen

Bij oudere auto’s is het onvermijdelijk dat de kap van de koplamp dof gaat worden. Dan moet je de doffe koplamp herstellen. De kap van een koplamp is het deel dat altijd in de buitenlucht is en waar tijdens het rijden voortdurend kleine stukjes zand tegenaan komen. Die kap heeft een beschermende coating, maar die zal na een aantal jaren beschadigd raken, met als gevolg dat hij dof wordt. Dat is gevaarlijk, want daardoor zal de koplamp minder licht verspreiden. Je ziet zelf minder en je bent voor andere weggebruikers minder goed zichtbaar. Bij de APK kan de auto daar op worden afgekeurd.

Doffe koplamp herstellen

In één dag een doffe koplamp herstellen

Gelukkig is een doffe koplamp herstellen niet zo moeilijk. Bij AAS Dagherstel kan dat zelfs in één dag. Een voorwaarde voor goed herstel van een doffe koplamp is dat er geen scheurtjes in de kap zitten. Als dat het geval is ontkom je er niet aan om de hele koplamp te vervangen. Maar als de kap verder intact is, is een doffe koplamp herstellen altijd succesvol. Op de site van AAS Dagherstel kun je deze reparatie selecteren in de menukaart. Je weet dan vooraf hoeveel een doffe koplamp herstellen gaat kosten.

Hoe wordt een doffe koplamp gerepareerd<

Een doffe koplamp herstellen begint met het heel voorzichtig schuren van de kap van de koplamp. Daardoor wordt de oude coating die dof is geworden verwijderd. Het schuren gebeurt met een speciaal soort schuurmiddel om ervan verzekerd te zijn dat er een goede hechting ontstaat voor een nieuwe laag coating. Na het schuren wordt een nieuwe coating aangebracht en is de reparatie voltooid. De technieken die gebruikt worden voor reparatie van een doffe koplamp zijn zo geavanceerd, dat een herstelde koplamp niet te onderscheiden is van een nieuwe koplamp.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *