25 januari 2022

Een auto importeren is het een hoop gedoe?

2 min read

Het importeren van een auto is zeer aantrekkelijk. Je vind in Duitsland, België of de USA zeer veel heel gunstig geprijsde occasions en nieuwe auto’s. Niet alleen zie je dat veel autohandelaren importeren, ook de particuliere koper kan door een auto te importeren hele goede zakendoen. Veel mensen echter vinden het een hoop gedoe en laten daarom liever deze auto’s staan en betalen veel te veel geld voor een auto op Nederlands kenteken. Ook zien wij veel mensen die alles zelf willen uitvogelen en daarom heel veel BPM belasting betalen, kijk hier om je BPM te berekenen.

Waarom auto importeren?

Je bent op zoek naar een andere auto. Voor veel mensen is het dan makkelijk om in de buurt naar een aantal auto’s te kijken. Een auto importeren, hoop gedoe. Maar waarom niet verder kijken en een auto importeren uit het buitenland? In Nederland is het aanbod zo beperkt en zijn auto’s dankzij deze schaarste duur. Vanwege het grotere aanbod in de landen om ons heen en het ontbreken van de BPM zijn auto’s veel voordeliger en ook nog eens voller uitgevoerd. Besparingen van 10 tot 40 procent (afhankelijk van de courantheid) zijn ons niet vreemd. Wij weten hoe duur dezelfde auto’s in Nederland zijn.

En kijk eens waar de gemiddelde Nederlandse autohandelaar en zelfs merkdealer zijn auto’s vandaan haalt. Veel auto’s hebben geen kenteken op de foto of zijn al geïmporteerd. Allemaal importauto’s waar de verkoper dik aan verdient.

1.500.000 auto’s in duitsland alleen

Heb je al op de Duitse pagina’s gekeken? Op de grootste autosite van Duitsland Mobile.de staat een aanbod van ruim 1.500.000 auto’s. xray.nl helpt je daarna verder met de aanschaf van je auto.