Een shortlease zakelijk afsluiten, waar rekening mee houden?

Als bedrijf spreekt het voor zich dat u er graag alles aan zult willen doen om een zo optimaal mogelijke indruk te maken op uw (potentiële) klanten. Dit betekent in de praktijk ook dat u wellicht graag in een mooie auto een bezoek zult willen brengen aan deze klanten. Wat echter wanneer u niet meteen over de financiële mogelijkheden beschikt om te investeren in een nieuw voertuig? Mogelijks wilt u zich liever ook niet binden aan een langdurig leasingcontract. Bestaat er dan geen alternatief meer dat wel in lijn kan liggen met uw verwachtingen? Toch wel. Een shortlease zakelijk afsluiten zorgt ervoor dat u kunt genieten van alle voordelen die zijn verbonden aan een traditionele leasing, maar dan wel met flexibele voorwaarden. 

  1. Wanneer is een shortlease zakelijk afsluiten interessant?

Ondanks het feit dat er heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan een shortlease zakelijk afsluiten moet het gezegd dat deze vorm van leasing uiteraard niet voor iedereen het meest interessant zal zijn. Wanneer is een shortlease zakelijk afsluiten nu precies voor u het interessantst? Wel, dat is wanneer u nood heeft aan de volgende zaken: 

  1. U wilt graag kiezen voor een flexibele leasing oplossing; 
  2. U bent iemand die graag regelmatig met een andere auto rijdt; 
  3. Uw voorkeur gaat uit naar een alles-in-één oplossing; 
  4. U wil zich bij voorkeur niet binden aan een langdurig contract; 

Een shortlease zakelijk afsluiten kan in alle bovenstaande situaties een interessante keuze zijn. Er is echter meer. Voor heel wat bedrijven geldt dat zij op bepaalde momenten dringend nood kunnen hebben aan één of meerdere nieuwe voertuigen. Een traditionele leasing is dan geen optie omdat het afsluiten van zo’n contract in de praktijk erg veel tijd in beslag kan nemen. Een shortlease zakelijk afsluiten kan er echter voor zorgen dat u binnen de 24 uur de beschikking kunt hebben over een nieuwe auto! Als dat niet mooi meegenomen is!

  1. Is een shortlease zakelijk afsluiten echt zo duur?

Er wordt wel eens gezegd dat de keuze voor een shortlease zakelijk afsluiten er één is waarbij u rekening dient te houden met een stevig prijskaartje. Dit is in de praktijk echter niet helemaal juist. Het klopt inderdaad dat de kosten van een shortlease in de praktijk wat hoger liggen in vergelijking met een klassieke leasing, maar daar is een goede reden voor, namelijk:

  1. U kunt genieten van uitermate flexibele voorwaarden; 
  2. Er zijn heel wat extra kosten in de maandelijkse leasingkost inbegrepen; 

De kostprijs waar u bij een shortlease zakelijk afsluiten per maand rekening mee dient te houden heeft dus niet alleen betrekking tot het voertuig in kwestie. Ook allerhande extra kosten zoals met name de verzekering, maar ook de belasting evenals het onderhoud zijn inbegrepen. Denk dus zeker niet te snel dat een shortlease zakelijk afsluiten erg duur is, maar bekijk vooral goed wat u ervoor in de plaats krijgt. U zult dan ongetwijfeld aangenaam verrast zijn. Een shortlease is in de praktijk dan ook eigenlijk helemaal niet zo duur, integendeel. 

Vwpshortlease.nl biedt zakelijke shortleaseauto’s aan voor alle ondernemingen, ook voor zzp’ers.

Dit vind je misschien ook leuk...