Er wordt steeds vaker voor autoruitfolie gekozen

Wanneer je op de weg rijdt, is de kans groot dat je een auto tegenkomt met getinte ramen. Autoruitfolie is tegenwoordig namelijk zeer populair. Waarom getinte ramen nou zo populair zijn? Onder andere vanwege de stoere uitstraling die een auto met autoruitfolie heeft. Het zorgt er vaak voor dat de auto net iets strakker oogt. Of je nou een oude of een nieuwe auto hebt, getinte ramen zullen de auto een mooiere uitstraling geven. Het is dus helemaal niet zo een gek idee om ook de ramen van je eigen auto te tinten. Weet je niet goed waar je op moet letten als je de ramen laat tinten? Hieronder lees je precies hoe jij een mooie en veilige tint krijgt.

Diverse aanbieders

Verschillende aanbieders kunnen ramen tinten met autoruitfolie. Als je de ramen wilt blinderen in Gelderland, dan kun je bij andere garages terecht dan wanneer je voor ramen tinten in Groningen kiest. Het is van belang dat de ramen van jouw auto een mooie tint krijgen. Indien je hier net iets verder voor moet reizen, is dit absoluut de moeite waard. Laat je ramen dus nooit zomaar tinten, maar verdiep je eerst in welke aanbieders dit allemaal voor je kunnen verzorgen. Het gaat immers wel om je geliefde auto.

Aan welke regels moet autoruitfolie voldoen?

Wil jij de ramen tinten, maar weet je niet welke tint je wel of niet mag hebben? In Nederland zijn er bepaalde regels aan het ramen tinten verbonden. De ramen mogen namelijk niet te donker zijn. Wanneer dit wel het geval is, kan een politieagent je hier een bekeuring voor geven. Politieagenten hebben een speciaal apparaatje om te meten hoeveel licht de ramen van je auto doorlaten. Om deze reden is het niet aan te raden om je ramen zomaar te tinten. Het is van belang dat je voor een bedrijf kiest dat bekend is met de regels. Veel deskundige bedrijven geven je een certificaat mee na het tinten van de ramen. Zo kun je tijdens een controle direct aantonen dat jouw getinte ramen aan de regels van de wet voldoen.

Wil jij de autoruiten zelf blinderen?

Niet iedereen kiest ervoor om de ramen bij een professioneel bedrijf te laten tinten. Er zijn veel mensen die zelf een autoruitfolie bestellen en deze vervolgens op de ramen aanbrengen. Over het algemeen is dit echter niet aan te raden. Om te beginnen kun je op deze manier namelijk niet controleren of de ruiten ook daadwerkelijk aan de wettelijke eisen voldoen. Daarnaast zijn ze bij een garage in staat om de autoruitfolie erg strak en mooi aan te brengen. Wanneer je de autoruitfolie zelf probeert aan te brengen, gaat dit al snel fout. Het is natuurlijk zonde als de autoruitfolie een kreukel heeft. Zelf de ramen blinderen van je auto is dus geen slim idee, je kunt dit beter aan een expert overlaten. Zo kun je zeker zijn van de mooiste resultaten.

Dit vind je misschien ook leuk...