Je auto schoonhouden is een kwestie van zorgen dat hij niet vies wordt

Een auto heeft de neiging nogal snel vies te worden. Daar kun je niet altijd iets aan doen, zeker niet als het de buitenkant betreft. Maar van binnen kun je natuurlijk wél zo je maatregelen treffen die voorkomen dat je auto binnen de kortste keren smerig is.

Gebruik hem, maar zorg ook voor hem

Een auto is er om te gebruiken. Een exemplaar dat alleen maar op je oprit of in een garage mooi staat te zijn is leuk, maar wel erg decadent. Nee, een auto heb je om erin te rijden, om iedere dag opnieuw van A naar B te komen. Door weer en wind, door regen en sneeuw, door modder en zand. Niet zo vreemd dat je auto vies wordt, en dat is ook helemaal niet erg. Even wassen, en hij is weer zo goed als nieuw, niets aan de hand.

Dat een auto vies wordt, dat valt dus niet te voorkomen. Hem weer schoon krijgen, dat gaat echter niet vanzelf. Zo nu en dan even aan de slag om hem uitgebreid te wassen dus, of er even mee door de wasstraat mee rijden. Zo blijft hij toonbaar, wat niet alleen leuker is om te zien, maar ook beter is voor de auto zelf. Vocht en vuil kunnen, als je het nooit schoonmaakt, op den duur gaan zorgen voor roest. Als die roest opduikt op een plek die onder de modder zit, is de kans groot dat het lang duurt voor je het ziet. En hoe langer het duurt voor je roest opmerkt, des te groter is de kans dat er aardige schade is aangericht.

De binnenkant schoonhouden


Waar het als het om de buitenkant gaat redelijk onmogelijk is om je auto schoon te houden, ligt dat voor de binnenkant anders. Hier heb je zelf wel heel veel invloed op. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om niet te eten of drinken in je auto, dat kan al een boel schelen.

Je kofferbak is ook zo’n ruimte die soms ‘ongemerkt’ een stuk viezer wordt dan de bedoeling was. Zeker als je er regelmatig spullen in vervoert, kan er al snel viezigheid, zand of aarde in je kofferbak belanden. Dit soort viezigheid valt soms lastig schoon te maken, zeker als er bijvoorbeeld vlekken in de bekleding zijn ontstaan. Om dat te voorkomen kun je kiezen voor kofferbakmatten van Just Carpets. Dit zijn matten met een opstaand randje, die je in je kofferbak kunt plaatsen. Als je vanaf nu spullen vervoert, zullen hooguit deze matten vies worden. Geen probleem, want je haalt ze er gemakkelijk uit zodat je ze uitgebreid schoon kunt maken. Door het opstaande randje blijft vuil en vocht op de matten, en loopt het niet alsnog de kofferbak in. Die blijft vanaf nu, zonder dat je er iets voor hoeft te doen of laten, mooi schoon.

Dit vind je misschien ook leuk...