24 januari 2022

Kenteken overschrijven bij een nieuwe auto

1 min read
kenteken overschrijven

Is jouw huidige auto toe aan vervanging? Of wil je gewoon graag een andere auto? Ongeacht in welke situatie, is het verplicht om een kenteken over te laten schrijven wanneer een auto van eigenaar verandert. Mocht er ooit iets gebeuren, dan is het makkelijk te achterhalen op welke naam de auto staat en kunnen dingen als de verzekering makkelijker geregeld worden. Er zijn in Nederland meer dan 750 Kentekenloketten waar je terecht kunt voor een kenteken overschrijven

kenteken overschrijven

Stappenplan bij overschrijven

Wanneer je een auto koopt van een particulier, loop je doorgaans vier stappen door met het overschrijven van de auto. De eerste stap is om te controleren of het kentekenbewijs compleet is en een geldig Nederlands identiteitsbewijs mee te nemen. Vervolgens ga je naar een Kentekenloket om daar de auto te laten overschrijven. 

De derde stap omvat het vrijwaringsbewijs overhandigen aan de verkoper. Het is belangrijk dat je het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode die je hier krijgt goed bewaart. Ten slotte kun je een autoverzekering afsluiten en de auto laten controleren. 

De kosten voor het overschrijven van een kenteken zijn net over de tien euro, dus dat is helemaal niet duur! Doordat er zo veel Kentekenloketten in Nederland zijn, hoef je nooit ver te reizen om dit te regelen. Dat is nog wat anders dan vroeger. Nu kun je een stuk sneller regelen dat de auto op de juiste naam staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *