24 januari 2022

Redenen om een auto te leasen in een autoleasecenter

2 min read

Enkele decennia geleden zou je het niet voor mogelijk houden dat je een fonkelnieuwe auto aanschaft waarbij je niet diep in de geldbuidel moet tasten. De pasklare oplossing hiervoor vind je in een autoleasecenter. Met een zogenaamde operational of financial lease ga je in het nieuwe automodel rijden zonder dat het je in één klap geld gaat kosten. Financiële zorgen om te investeren hoef je je niet te maken. Het enige wat je moet doen is binnenstappen bij een autoleasecenter. De beschikbare auto is spiksplinternieuw en aanpasbaar volgens je eigen persoonlijke wensen. Intelligente hulpsystemen om specifieke taken uit te voeren zijn op verzoek eveneens mogelijk.

 Leasen is de normaalste zaak van de wereld

Zakelijk leasen is geen uitzondering op de regel meer. Je kan het een beetje vergelijken met je mobiel. Je betaalt een vaste prijs voor je telefoon en daar is de aankoop bij inbegrepen. Een win-win situatie. Die vergelijking lijkt ook bij het auto leasen in een autoleasecenter op te gaan. Heel veel particulieren schakelen daarom ook over aan deze aantrekkelijke formule. Als je een financial lease aangaat, word je de trotse eigenaar van de auto wanneer de looptijd van je leasecontract vervalt. Bij operational lease is dit niet het geval. Je ruilt het ‘verouderde’ model in voor een nieuw automodel.

 Haal profijt uit belastingvoordelen

Als je de keuze hebt gemaakt om je bedrijfswagen te leasen bij een autoleasecenter, heb je ook recht op fiscale voordelen waar je kan van profiteren. Met financial lease haal je profijt van investerings- en intrestaftrek. Zo room je een deel van de winst af. Het rechtstreekse gevolg is dat je niet zoveel belastingen moet betalen. Ook ga je de BTW helemaal terugkrijgen wat toch een aardige slok op een borrel scheelt. Zo bespaar je op dat vlak heel wat euro’s per jaar die vrij aardig kunnen oplopen. Om die reden wordt door ondernemers vooral gekozen voor financial lease. Bij operationele lease is de fiscale aftrek niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *