Scooter rijden

Scooters zijn erg populair in Nederland, vooral in de grote steden zie je ze veel. Je hebt scooters met blauw en geel kenteken het verschil hierin zit het hem in de snelheid van de voertuigen en de regelgeving waaraan je je als bestuurder moet houden. In Nederland mag je vanaf je zestiende een scooter besturen een daarom is ook onder jeugd de scooter een populair vervoersmiddel. Daarnaast is een scooter vele male goedkoper in aanschaf maar ook in gebruik dan een auto.

Geel op blauw kenteken

Het grote verschil tussen een scooter met blauw kenteken en die met een gele is dat de gele kentekens een maximale snelheid van 45 km/h hebben en de blauwe 25 km/h. daarnaast is sinds kort een helmplicht ingesteld voor scooters met een blauw kenteken in Amsterdam. Ook mogen scooters met blauwkenteken in Amsterdam niet meer op het fietspad rijden terwijl in de rest van Nederland dit verplicht is. Scooters met gele kentekens moeten binnen de bebouwde kom op de weg rijden en mogen buiten de bebouwde kom op het fietspad rijden.

Verplichtingen

Als je scooter wilt rijden moet je aan verschillende verplichtingen voldoen, zo moet je wegenbelasting betalen en je moet de scooter verzekeren. Als je de scooter op je naam hebt gezet bij een postkantoor wordt hij automatisch geregistreerd en krijg je vanzelf een brief thuisgestuurd om te betalen. De verzekering van de scooter moet je wel zelf afsluiten, en hierin is veel keuze. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een verzekering maar wel een pakket dat genoeg dekking biedt als er iets gebeurt. Het is daarom slim om verschillende verzekeringen te vergelijken zodat je altijd de goedkoopste scooterverzekering kunt afsluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *