Tips voor een Vw tuning

Ben jij opzoek naar vw tuning ? Dan zul je rekening moeten houden met een aantal aspecten. Bij chiptuning zal de software in de auto die er vanaf de fabriek af in zit geoptimaliseerd worden maar wat houdt dit nou precies in?

De optimalisatie van jouw auto

Bij een vw tuning zal de software van jouw volkswagen worden geoptimaliseerd. Bij deze optimalisatie worden de belangrijke gegevens die er vanuit de fabriek uit inzitten behouden en kan de zodoende de chiptuning op maat worden geleverd. Bij deze tuning worden de marges die de fabrikanten standaard reserveren optimaal benut. De vw tuning zal daarom resulteren in onder andere meer vermogen en koppel een een veilige manier. 

vw tuning

Het tuning van de automaatbak 

Als je een DSG bak in de auto heeft dan is het mogelijk om deze ook mee te tunen zodat de automaatbak de overbrenging beter aankunt. Hier worden echter wel extra kosten voor gerekend. Als je wenst dat de automaat mee wordt getuned zal dit uiterlijk voor de tuin aangegeven moeten worden. 

De Eco tuning 

Bij een normale chiptuning zal de optimalisatie resulteren in meer vermogen en koppel. het is echter ook mogelijk om de auto te eco tune. Bij deze tuning kun je meer rijplezier ervaren en bespaar je op de brandstofkosten. Door middel van eco tuning wordt de motor fijn afgesteld waardoor er een betere en volledigere verbranding ontstaat in de motor. Door deze tuning zal het voertuig effici├źnter gebruik maken van de brandstof wat leidt tot een lager verbruik. Het vermogen van d e auto zal tevens ook lichtelijk worden verhoogd.

Dit vind je misschien ook leuk...