Vervang op tijd je motorolie!

Veel mensen stellen het vervangen van hun motorolie vaak uit. Iedereen weet dat het af en toe moet, maar mensen hebben niet door hoe gevaarlijk het daadwerkelijk is, als je de Castrol motorolie niet op tijd vervangt. Er zijn namelijk veel risico’s waar je tegen aan loopt als je niet op tijd je motorolie vervangt. In deze blog gaan we in op het belang van het op tijd vervangen van motorolie.

Een te hoog oliepeil

Allereerst wil je vermijden dat je oliepeil te hoog wordt. Dit kan namelijk voor veel problemen zorgen. Als je een te hoog oliepeil hebt, kan de motorolie de krukas bereiken. Hierdoor wordt de olie opgeklopt en dit kan leiden tot zware motorschade. Wanneer je elke maand je oliepeil controleert kun je dit voorkomen.

Een te laag oliepeil

Ook een te laag oliepeil brengt gevaren met zich mee. Bij een te laag oliepeil, wordt je auto niet meer voldoende gekoeld, gesmeerd en gereinigd. Dit kan ernstige motorschade tot gevolg hebben. Ook dit kun je voorkomen door je motorolie op tijd te vervangen.

Roet in de motor

Een derde gevaar van het niet verversen van de motorolie, is het stroperig worden van de olie. Stroperige olie kan niet goed door de motor lopen. Hierdoor wordt het steeds dikker en zal het uiteindelijk verbranden. Deze verbrande olie kan leiden tot roetvorming. Hierdoor raken de oliekanalen in de motor verstopt en kan de ollie niet meer bij alle onderdelen van de motor komen. Ook dit kan leiden tot zware schade van je motor

Een verstopte oliefilter

Het laatste risico van het niet op tijd verversen van je motorolie, is dat de oliefilter verstopt kan raken. Als je de oliefilter niet op tijd schoonmaakt, raakt de filter verstopt. Dit heeft als gevolg dat de olie niet meer goed door de motor kan stromen. Dit kan leiden tot oververhitting en uiteindelijk slijtage van de motor. Bovendien kan de motor hierdoor vastlopen. Op www.oliehandel.nl kun je eenvoudig nieuwe olie bestellen.

Dit vind je misschien ook leuk...