Waar let je op bij het kopen van een bakfiets?

Een elektrische bakfiets kan erg handig zijn wanneer je meer dan twee kinderen hebt, of een beroep waarbij je veel spullen moet sjouwen op de fiets. Wanneer je een bakfiets wilt kopen, is het altijd handig om eerst een proefrit te maken. Een rit met ondersteuning en eentje zonder ondersteuning. 

Elektrische bakfiets

Wil je een twee, – of driewieler? Dit hangt vaak aan een aantal factoren af. De voordelen van een tweewieler zijn bijvoorbeeld dat de fiets vaak lichter is en lichter fietst, het is wendbaarder, je hoeft minder te steken en het is daarbij ook smaller dan een driewieler. Wanneer de weg hobbelig is rijdt een tweewieler iets soepeler. Er zijn ook nadelen wanneer je een tweewieler koopt: het is langer en zwaarder dan een normale fiets, en eigenaren hebben soms last om de fiets op de standaard te krijgen. Controleer dit dus goed bij je proefrit: hoe kun je hem bedienen? De voordelen van een driewieler zijn vooral dat de bak groter is, waardoor je meer kinderen (of spullen) kwijt kan. Ook is de bakfiets stabieler wanneer de lading helemaal vol is en uiteraard heb je geen problemen met de standaard. De nadelen: je moet meer keren en meer steken en bij hobbelige wegen kan er veel schudding ontstaan. Een stoep afrijden kan alleen haaks gebeuren. 

Elektrische bakfiets

Proefrit

Wil je een proefrit maken? Ga dan gauw naar de website en maak een afspraak. Het bedrijf komt bij jou langs, zo kan je rustig en op je gemak bekijken of het bij je past.

Dit vind je misschien ook leuk...